Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Şarj edilebilir işitme cihazları

Şarj cihazınız bu şekilde mi görünüyor?

Bunun için ZPower SSS bölümüne gidin

  • > Şarj edilebilir işitme cihazlarımı ne sıklıkta şarj etmeliyim?

    İşitme cihazınızı her gece şarj etmeniz gerekir. Lityum-iyon her gün şarj edilebilir ve tekrar şarj cihazına yerleştirilmesi için tamamen boşalmasına gerek yoktur

  • > Pil tam şarjlı durumdayken ne kadar gider?

    Pilin günlük performansı, işitme cihazlarınızın ayarları, işitme kaybınız, etrafınızdaki ses ortamı, pilin durumu, telefon, TV veya diğer cihazlardan akış yapılıp yapılmaması gibi birçok faktöre bağlıdır.


    Pil ömrüne ilişkin örnekler:

    • Akış yokken, pil ömrü 24 saat

    • Beş saat akış ile, pil ömrü 18 saat


    İşitme cihazlarınızın şarjı gün boyu yetmiyorsa, pili değiştirme zamanı gelmiş olabilir.

    Lütfen işitme uzmanınız ile iletişime geçin.

  • > Şarj edilebilir işitme cihazlarını şarj cihazına nasıl yerleştirebilirim?

    Oticon Opn S, Ruby, More, Real, Opn Play veya Play PX işitme cihazınız varsa: İşitme cihazlarını şarj portlarına, işitme cihazlarının üzerindeki LED'ler (ışık) şarj cihazı üzerindeki LED (ışık) ile aynı yöne bakacak şekilde yerleştirin. İşitme cihazlarının şarj işlemine başladığından emin olun (her bir işitme cihazındaki LED turuncu renkte sabit yanar). İşitme cihazları yanlış yerleştirilirse, şarj olmayacaktır.

     

    Oticon Intent işitme cihazınız varsa: İşitme cihazlarını şarj portlarına, işitme cihazlarının üzerindeki LED'ler (ışık) şarj cihazı üzerindeki LED (ışık) ile ters yöne bakacak şekilde yerleştirin. İşitme cihazlarının şarj işlemine başladığından emin olun (her bir işitme cihazındaki LED turuncu renkte sabit yanar). İşitme cihazları yanlış yerleştirilirse, şarj olmayacaktır.

     

  • > İşitme cihazlarımın tamamen şarj olduğunu nasıl görebilirim?

    İşitme cihazları şarj olurken, işitme cihazlarınızın üzerindeki LED'ler turuncu renkte sabit yanacaktır. İşitme cihazlarınız tamamen şarj olduğunda, sabit yeşil renge döner. Pil tamamen boşaldığında, işitme cihazlarınızın tamamen şarj olması, işitme cihazınızın modeline bağlı olarak 2-4 saat sürer.

  • > İşitme cihazlarının tamamen şarj olması ne kadar sürer?

    Pil tamamen boşaldığında, işitme cihazlarının tamamen şarj olması, işitme cihazınızın modeline bağlı olarak yaklaşık 2-4 saat sürer.
    Lityum-iyon pil şarj olurken, başlangıçta çok daha hızlı dolar.

  • > İşitme cihazlarımı ne kadar şarj cihazında bırakabilirim?

    İşitme cihazlarınızın saklanacağı en iyi yer şarj cihazıdır. İşitme cihazlarınızı kullanmadığınız zamanlarda, şarj olması için şarj cihazına yerleştirin. Bu, işitme cihazlarınızın her zaman şarjlı durumda kalmasını sağlayacaktır.

  • > İşitme cihazları şarj cihazına yerleştirilmiş durumdayken şarj cihazını kapatırsam ne olur?

    Şarj cihazı kapatıldığında işitme cihazlarınız açık konuma geçer ve hala şarj cihazı portlarına yerleştirilmiş durumdayken pilleri kullanmaya başlar. Bu yüzden, işitme cihazlarınızı şarj portlarına yerleştirdiğinizde, şarj cihazının her zaman bir güç kaynağına bağlı tutulması önemlidir.

  • > Şarj cihazım için hangi güç kaynakları kullanılabilir?

    Şarj cihazı, elektrik prizi için bir elektrik fişi ile desteklenir. Şarj cihazını, bir USB bağlantısı ile diğer güç kaynaklarından beslemek mümkündür. Güç kaynağının USB 2.0 uyumlu ve minimum 500mA çıkış akımına sahip olduğundan emin olun. Güç kaynaklarına örnek olarak: Power bank, PC, Araç. Güç kaynağının şarj cihazınız için yeterli çıkış gücünü sağladığından emin olmak için, şarj işleminin başladığını her zaman kontrol edin.

  • > Şarj cihazına yerleştirdiğimde, işitme cihazlarım kırmızı renkte yanıp sönüyor?

    Bu bir sistem hatasını gösterir. Lütfen işitme uzmanınız ile iletişime geçin.

  • > Şarj edilebilir işitme cihazlarımı nasıl açabilir veya kapatabilirim?

    İşitme cihazlarınız şarj cihazından çıkardığınızda otomatik olarak açık konuma gelir. İşitme cihazları, şarj cihazına yerleştirdiğinizde otomatik olarak kapalı konuma gelir. Ancak, manuel olarak da açıp kapatabilirsiniz.


    VİDEO: Şarj edilebilir işitme cihazlarının açılması ve kapatılması

  • > Şarj edilebilir işitme cihazlarım ile bir kurutucu kullanmama gerek var mı?

    Sıcaklık +40 °C'nin üzerinde ise, kurutucu kullanmamalısınız. Çünkü lityum-iyon piller ısıya duyarlıdır ve zarar görebilir.

    Tüm Oticon Opn işitme cihazları test edilip IP68 standardında sınıflandırılır, bu sayede suya ve toza karşı dayanıklı olmaları sağlanır. Bu yüzden kurutucuya gerek duyulmaz. Ayrıca lityum-iyon pillerin iç kısmı nano-kaplamalı olup, bu sayede nemin girmesine karşı da dayanıklıdır.

  • > Oticon Companion Uygulamasında pil durumunu görebilir miyim?

    Evet. Ana ekranın altındaki sekme çubuğundaki İşitme cihazları simgesine dokunun. Mevcut pil seviyesi ekranın üst kısmında gösterilir.

  • > Lityum-iyon pil nedir?

    Şarj edilebilir lityum-iyon pil teknolojisi, tüketici elektroniklerinde yaygın olarak kullanılır. Uzun süren performans ve kısa şarj süresine olanak sağlayan büyük bir pil kapasitesi sunduğu için, son derece elverişlidir.

  • > Lityum-iyon piller sıcaklığa karşı duyarlı mıdır?

    Evet, belirli aralıklarda. Şarj işlemi +5°C ila +40°C arasındaki sıcaklıklarda gerçekleştirilmelidir. Bu sıcaklık aralığının dışında, şarj cihazı şarj işlemini durduracaktır. Sıcaklık +5°C ila +40°C çalışma aralığında olduğunda, şarj işlemi otomatik olarak devam edecektir.

    Sıcaklıklar bu limitlerin dışındayken, işitme cihazları kullanılabilir.

  • > Lityum-iyon piller, her gece şarj edilmezse uzun ömürlü olur mu?

    En uygun yöntem işitme cihazlarınızı her gece şarj etmenizdir. Çünkü lityum-iyon pillerin bir sonraki şarj döngüsü için tamamen boşalmasına gerek yoktur. Diğer pil türlerinde de olduğu gibi, bir ‘şarj hafızası’ söz konusu değildir.

  • > Lityum-iyon pillere ilişkin dikkat edilmesi gereken özel hususlar var mıdır?

    Evet. Bu işitme cihazı, sabit bir şarj edilebilir lityum-iyon pil hücresi ile desteklenir. İşitme cihazının içinde bulunan pile erişmeye çalışmayın.
    Lityum-iyon pil bulunan işitme cihazı veya lityum-iyon pilin yutulması ya da kulak veya burna sokulması durumunda, acilen tıbbi yardım alın.

     

    Lütfen ayrı olarak sağlanan işitme cihazı kullanım talimatlarındaki şarj edilebilir işitme cihazlarına ilişkin güvenlik ve kullanım bilgilerini okuyun.

  • > Lityum-iyon şarj edilebilir işitme cihazları ile güvenli şekilde uçuş yapabilir miyim?

    Evet, şarj edilebilir işitme cihazlarınızı uçakta güvenli bir şekilde kullanabilir ve şarj cihazını kabine alabilirsiniz. Ayrıca işitme cihazlarınızı ve şarj cihazını güvenli şekilde paketleyip, check-in sırasında bagaj olarak da verebilirsiniz.

  • > İşitme cihazlarımı uçak moduna nasıl alırım?

    Uçak modunu etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak için, düğmenin alt kısmını 7 saniye basılı tutun. İşitme cihazı üzerindeki düğmeye basıldığında, her iki işitme cihazında da uçak modu etkinleştirilecektir.

    Uçak modu etkinleştirildiğinde, işitme cihazları normal şekilde çalışmaya devam edecek, ancak Bluetooth® kapatılacaktır.

     

    VİDEO: Uçak modunun etkinleştirilmesi ve devre dışı bırakılmasına bakın

  • > İşitme cihazlarımı uzun süre kullanmamayı planlıyorum – ne yapmalıyım?

    İşitme cihazlarınızı 14 günden uzun süre saklamanız gerekiyorsa, tamamen şarj etmeniz son derece önemlidir. Ardından düğmeleri kullanarak işitme cihazlarını manuel olarak kapalı konuma getirin.

     

    İşitme cihazlarının tam dolu pille saklanması, pilin şarjlı durumda kalabilmesini sağlayacaktır. Ancak, pillerin her 6 ayda bir tamamen şarj edilmesi gerekir. İşitme cihazlarınızı 6 ay boyunca şarj etmezseniz, şarj edilebilir pillerin değiştirilmesi gerekecektir.

  • > Pili bitip kapandığında, işitme cihazlarımı tekrar açarak yeniden başlatma girişiminde bulunabilir miyim?

    Hayır, işitme cihazlarınızın pili biterse, tekrar şarj etmek için şarj cihazına yerleştirin. İşitme cihazlarının yeniden başlatılarak bir süre daha kullanılması mümkün değildir.